Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, June 19, 2009

left 4 dead

line up: 1. BOO
2. shafiq
3. burn
5 topek

game tembak zombie paling best kalo men degn kwn2..


Burn baby burn

Saturday, June 13, 2009

Seri Kartika bt Bali

Bukan bukan....

Die bukan icon sejarah Malaysia ataupun member kepada Tun Teja. Tapi beliau adalah citizen Malaysia berbangsa Jawa

Sewaktu zaman persekolahan aku aku telah dilantik sebagai pengawas sekolah. Tugas aku ialah menjaga keamanan sekolah dari budak- budak jahat iaitu kawan- kawan aku. tugas aku sama macm superman cuma aku tidak la menyarung spendar diluar. Betul.... sumpah

Seri Kartika bt Bali ni pun pengawas gak dan beliau adalah bos aku. Kirenya dielah yang akan menyusun jadual tugasan. (Eleh poyo) dan die agak bengang dengan aku sebab aku xpernah bertugas setiap kali waktu rehat aku akan melepak dengan budak2 jahat sekolah aku. Pihak sekolah memang dah serba maklum yang aku ni pengawas xguna. tapi aku buat pekakkan telinga je

Suatu hari di kantin

Aku: mengigit kopok lekor

Seri Kartika: Wei ko apsal xjage gate block C??

Aku: Sorry, Aku pengawas bukan pengawal

Seri Kartika: camni ke pengawas? nanti aku bilang dekat cikgu ko xbertugas

Aku: Ko bilang la sampai mati 12345678910

Sejak pada hari itu aku dan Kartika tidak pernah bertegur sapa, sampai dah abis spm dan tamat zaman persekolahan. Dlam beberapa tahun ni aku pernah tersua dengan die di sport planet shah alam dan aku tegur die

Aku: wei anak bali ko skang buat pe??

Kartika: Aku sekarang ambik Degree Law kat UITM (muke bangga sambil bersorak utk bfnya yang sedang bermain futsal) Ko??

Aku: Aku ambik TESL kat unisel (muke bangga gak)

Kartika: Wei ape future ko selain jadi cikgu coz aku xnampak pape pun selain jadi cikgu or lecturer

Aku: ko nak jadi ape lepas ni?? (muke dah start kerek)

Kartika: Aku nak jadi attorney (dengan muke bangga yang nak kena penyepak)

Aku: Well xsemua bisnessman ade degree in business ok la chow

Kartika: Bersorak mcm anjing gile utk bfnya

she as law student supposedly should talk based on fact not by emotion feeling bagi aku Seri Kartika xubah mcm tin kosong yang tau mengeluarkan bunyi. Prinsip aku senang xbermakna seseorang itu berilmu bererti beliau pandai dalam segala hal Thats it.

p/s: aku dengar Seri Kartika fail dalam exam baru2 ini (gelak jahat)

Thursday, June 11, 2009

Devils in my vain Devils in my blood

Seperti yang aku ramalkan si mamat kerinting berbangsa penjajah telah perpindah ke Real madrid (aku tidak mau menyebut nama orang yang tidak mengenang budi)

Untuk pengatahuan korang kelab kesukaan aku dan paling terhandal di muka bumi ini which is MACHESTER UNITED telah banyak menabur jasa kepada si mamat kerinting ini As a diehard fan of MANCHESTER UNITED i really dissapointed whith his decision..

Dari kurus kering ke mamat berotot

Dari xpandai silang bola sampai dah pandai mengayam player (arsenal@arsengal, liverpool@liverfool dan cheasea@ teksi)

Dari player biasa ke player top class hingga mendapat award world best player

Dari pandai main winger kanan sampai pandai main posisi striker

Dari muke muke berjerawat dan gigi berterabur ke muke jambu yang digilai oleh para wanita

Well rugi la die xstay kat kelab ni harap2 die patah kaki (xpuas hati)

Penyokong Kelab lain: habis la Manchester kalah seassion ni
Aku: Senyum sinis dan jari tengah aku persembahkan( jgn pandai2 buat ramalan taik korang)

GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED

Tuesday, June 9, 2009

jantan hangat

DULU





SEKARANG


Rindu aku kat korang

Agak2 sape kawin 4?

Rahsia kurus

Dahulunya aku seorang lelaki yang gemuk kalo gadis pandang pun mmg xberkenan langsung. sekarang aku dah kurus (xde la kurus sangat) dan Ramai ex-schoolmate bertanya kat aku kenapa aku boleh kurus secara mendadak.

Niat nak kurus ni mmg xpernah trpikir oleh aku yg gemarkan segala mcm makanan.asal ada maknan mmg aku sebat. kalo ape kenduri mmg confirm aku tmbah nasi punye. So camne aku boleh kurus????

Semuanya bermula sewaktu aku Form 2. ade seorang gadis yang baru sahaja berpndah ke sekolah aku namanya ainol nazirah bt suhaimi sampai skang aku ingat nama die dengan bapak die. Bagi aku die mmg lawa, kulit putih, idung mancung, cukup superb bagi aku mmg menepati citarasa keegoan aku la Ramai budak2 lelaki bimbo minat kat dia dan aku pun tergolong dalam team bimbo ni gak.

suatu hari di kantin ketika ainul sedang membeli air tebu member aku menyapa beliau

tawau: wei ari ni hari jadi maswan ko xnak kasi hadiah ke kat die??

Ainul: Ahh!!! buat ape kasi hadiah kat budak gemuk tuh

Aku yang tidak jauh terdengar perbualan diorang terus kaget dibuatnya. muke semua stylo tapi budi bahasa zero dan Baru2 ini aku terserempak dengan ainol dan bfnya.

Ainol(muke penuh jerawat)
Bf (gemuk)

what goes around comes around



video

Monday, June 8, 2009

picture

gambar memberi seribu makna

gambar xpernah menipu

Korang setuju x dengan statement ni?

aku x setuju. bcoz dalam dunia yg serba canggih dan moden ni semua benda boleh bikin. setakat nak menipu gambar ni celah gigi je bleh buat. dengan adenya software mcm adope photoshop semua gambar belh di-edit. so dari gambar menarik ke gambar menawan. semuanya boleh dibikin dengan sekelip mate

tapi aku ade seorng kawan yang dulunya hangat bercinta dengan gadis yang ditemui di dlm friendter. setiap ptg die selalu menceritakan betapa sweetnya gadis yang die bru kenal ni. keadaan kawan aku ni dah xterkawal mcm beruk pun ada dan kadang2 terasa hendak aku sepak mukenya sampai aku puas

1 hari 2 die menunjukan gambar gadis tu kat aku

menarik dan sexy

kawan aku senyum bangga

perasaan hati aku (cibai)

die nk jumpe gadis 2. so mlm tu aku temankan die gi dating. kawan aku berpakain agak smart. cam bohjan pun ade gak

bile sampai je kat tempat yang dijanjikan aku dah ternampak gadis 2. baju itam, jeans cerut dan bersipar jepun xubah mcm bohsia. dari jauh nampak ok bile dah dekat2 member aku terus press minyak keta.. sambil menjerit TAK NAK TAK NAK bnyak2 kali. aku bengong melihat gelagat kawan aku. jadi aku membuat kesimpulan jagn percaya kat gambar2 yang dambil secara side sebab bagi aku kalo perempuan suke ambik gambar side die nak sorokkan tiga benda je

1- jerawat yang penuh
2. panau
3.ketumbit atau taik mate

so jage2 jgn cepat percaya

Amcm cun x i?

gambar camni confirm xtertipu

Saturday, June 6, 2009

Layan beb

Terus terang aku ckp aku bukan pengemar movie melayu. tapi hari ini aku dan kawan2 ada dalam 5 orang g tengok wayang kat sunway peramid.

cerita ape???

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK

lantak korang nak ckp ape kat aku. cerita tu buat gelak2 ok la. lagipun aku tgok dengan kawan2 so agak havoc la

The main reason aku tgok cerita ni pun sebab ada gadis pujaan aku.. makin lama makin lawa aku tgok die. Teringin aku nak g dating dengn die tapi dlam mimpi je la orang cam aku ni

so tgok la cerite ni k. mmg layan



bile kita nak kawin?

aku

papa pernah ckap dkat aku perubahan boleh berlaku tapi perubahan tidak akan berlaku dlm masa 1 hari.

Dalam umur 22 tahun aku cube berfikir ape yang achivement yang besar pernah aku dapat dalam idup aku. ( pikir dalam 10 minit)

jawapannye tidak ada

time skola dulu pun ibu sering berharap supaya muke aku dpat naik pentas ambik hadiah untuk hari kecermelangan, dari skola rendah smpai skola menengah. smpai sudah aku xnaik

masuk bilik disiplin ade ar

tapi papa dan ibu xpernah putus asa dengan aku, kadang2 aku terpikir aku ni nak jadi ape. lumrah manusia insaf sekejap je then jahat balik. aku pernah ckap kat ibu kenapa ibu xpernah give up dengan aku.

dengan pandangan mata yang xdpat aku ungkapkan ibu menjawab sebab ibu sayang abang dan abang anak yang sulung . aku terdiam

bile tengok anak orang lain baik je semayang pun penuh. aku ni, jgn kate nak semayang dengar azan kat tv pun belum tentu lagi. kadang malu aku nak menegur salah silap adik2 aku sebab aku pun perangai teruk gak

Aku ade sorang kawan bernama taufiq, dulu die pun mcm aku gak asyik2 pikir happy je memanjang, suatu ari die semayang mengerjakan kewajiban sebagai seorang muslim, melihat beliau terdetik hati aku nak berubah niat di hati mmg nak berubah tapi bila????

ckp mmg senang buat tengok

xguna kalo asyik menunding jari je. aku akan cube berubah capai impian yang belum tercapai lagi

impian

1. aku nak beli umah
2. aku nak beli kete
3. aku nak tengok bola kat old trafford
4.kasi duit kat mak aku tiap2 bulan
5. semayang penuh

bile aku pun xtau. kawan2 doa kan tuk aku

Poser

bile kawan nak skate aku pun nak skate

bile kawan nak scoter aku pun nak scoter

bile kawan nak hip hop aku pun nak hip hop

bile kawan nak nak indie aku pun indie

bile kawan nak merokok aku pun nak merokok

bile kawan myspace aku pun myspace gak

bile kawan ade ym aku pun nak buat ym gak

bile kawan achive something mula la aku start menipu

bile kawan ade blog aku pun nk blog gak (siap kena tegur mencuri plak)

sampai bile aku nak follow orang. umur makin tue


memang senang nak cop orang poser. tapi diri sendiri xpernah cermin
i guess im a big poser after all..

P/S: terima kasih kepada kawan2 yang selalu menegur dan menasihat slah silap aku.